Gratis undervisning

Stiftelsen Organdonasjon tilbyr gratis undervisning til skoler og utdanningsinstitusjoner. Organdonasjon er et viktig og interessant tema som engasjerer, og er aktuelt i en rekke fag som biologi, helse- og sosialfag, samfunnsfag, livssyn og etikk.

Organdonasjon – et tema som engasjerer

I Norge står det til en hver tid mellom 400-500 personer på venteliste for et nytt organ. Ventelistene blir stadig lengre, og for noen kommer dessverre ikke organet i tide. De aller fleste er positive til organdonasjon i Norge, men hvordan prosessen foregår er det ikke alle som kjenner til. Vi kan bidra med en unik mulighet til å lære av, og diskutere med en som har god kunnskap om temaet.

En perfekt måte å anvende pensumet om immunforsvaret i praksis, og desto viktigere nå når organdonasjon har blitt tatt ut av pensumet i biologi. Profesjonelt lagt frem, og en fantastisk bro mellom teori og praksis.

Amy Dale, lektor med tilleggsutdannelse ved Øvrebyen VGS, Kongsvinger

Fra oss kommer en frivillig som enten er transplantert selv, eller har en annen personlig tilknytning til temaet. Felles for de alle er at de kjenner temaet godt. For hvilke organer kan doneres? Kan man donere noen organer mens man lever? Hvor mange liv kan man potensielt redde etter sin død? Hva foregår på forskningsfronten om organdonasjon? Svaret på dette – og mye mer kan våre frivillige svare på. 

Jeg syns foredraget var svært interessant, og jeg lærte veldig mye som jeg ikke visste om fra før. Jeg likte også at undervisningen var variert, så det ikke ble kjedelig å følge med. Anbefales!

Elev ved Nadderud VGS

Undervisningen vil være variert, med både film, fakta og personlige historier om organdonasjon. Varighet på undervisningen er i utgangspunktet 60 minutter, men kan tilpasses etter behov.

Dette kan jeg absolutt anbefale! Det var nært, dramatisk og varmt. Samtidig var det kjølige fakta. Men det som sitter igjen er historiene.

Tone Gro Alfredsen, lærer i Helse og oppvekst, ved Malakoff VGS, Moss

Ønsker dere besøk fra oss? Ta kontakt!

Thomas Louis Aasen

Prosjektleder